Mittayksiköt, luku 24 Erikoismerkit ja niiden kirjoittaminen:

Indeksointipilkut ′ ja ″

Yksinkertaisen ja kaksinkertaisen indeksointipilkun ′ ja ″ (U+2032 ja U+2033, englanniksi prime ja double prime) viralliset suomenkieliset nimet ovat ”yläpuolinen indeksointipilkku” ja ”kaksinkertainen yläpuolinen indeksointipilkku”. Sopivammat nimet olisivat priimi ja kaksois­priimi.

Standardien mukaan niitä käytetään vain tasokulman yksiköiden minuutin ja sekunnin tunnuksina. Käytännössä niitä käytetään myös anglosaksisten yksiköiden jalka ja tuuma yksiköinä ja erityistilanteissa (kun on erityinen lyhyyden tarve) ajan yksiköiden minuutin ja sekunnin tunnuksina.

Indeksointipilkku ′ tai ″ voidaan kirjoittaa Wordissa kirjoittamalla vastaavasti u+2032 tai u+2033 ja näppäilemällä Alt X. Muissa tilanteissa se on yleensä tuotettava valitsemalla se käytettävän ohjelman tai käyttöjärjestelmän ns. merkkipaletista toiminnon ”Lisää merkki” tai vastaavan kautta.

Indeksointipilkkujen sijasta käytetään usein pystysuoraa heittomerkkiä ' ja pystysuoraa lainausmerkkiä ", jotka voidaan kirjoittaa suoraan näppäimistöltä.