Tämä on vanha dokumentti, jolla on luultavasti vain historiallista merkitystä, jos sitäkään.

WebExplorer

WebExplorer on IBM:n eräs WWW-katseluohjelma, joka toimii OS/2-käyttöjärjestelmässä. Se tarjoaa graafisen käyttöliittymän WWW:hen (kuten myös esim. Netscape ja Mosaic).

Koska WebExplorer on helppokäyttöinen (etenkin jos käyttäjä jo tuntee jonkin graafisen WWW-katseluohjelman) ja siinä on oma help-järjestelmä, tässä ohjeessa kuvataan vain muutamia perusasioita. Tässä ei puututa WebExplorerin asentamiseen eikä käynnistämiseen; normaalisti se on asennettu niin, että se käynnistyy suoraan työkaluvalikoiman ikonista.

WebExplorerin ikkunassa on seuraavat perusosat:

Peruasennuksen jälkeen kannattaa heti tehdä muutamia perusmäärittelyjä eli konfigurointeja. Määrittelyt tarvitsee yleensä tehdä vain kerran, ja ne tehdään valitsemalla Configure-toimintovalikosta kohta Servers.... Täytä seuraavat kohdat: Klikkaa lopuksi laatikkoa OK.

Huom. Kohtaan Proxy Gateway ei ole syytä kirjoittaa mitään. Jostain syystä proxyn määrittely ei tunnu onnistuvan, vaan ohjeiden mukainen määrittely aiheuttaa sen, että WebExplorer ei toimi ollenkaan.

Nyysien (newsien) käyttö WebExplorerilla onnistuu, kunhan edellä esitetyt määrittelyt on tehty. Voit esimerkiksi valita Navigate-valikosta kohdan Newsgroup Manager ja sitten tilata haluamasi ryhmät ja lukea niitä. Jos haluat vain lukea jossakin ryhmässä olevia artikkeleita, käytä URLia, joka on muotoa news:ryhmännimi. Huom. tiettävästi ei ole mitään tapaa peruuttaa (cancel) artikkeleita WebExplorerilla.