Ryhmän sfnet.harrastus.visailu varsinainen FAQ

Versio 1.0 23.4.2001 Liisa Sarakontu

Tämä dokumentti on vanhentunut, ennen muuta siksi, että siinä kuvattu ryhmä on lakannut toimimasta. Dokumentti on säilytetty historiallisista syistä.

sfnet.harrastus.visailu on ryhmä, jossa voi osallistua epävirallisiin tietokilpailuihin ja esittää omia tietokilpailuitaan ja kysymyksiään. Koska tämän ryhmän luonteesta johtuen täällä Usein Kysytyt Kysymykset ovat sellaisia kuten "Kuka ampui J.F. Kennedyn?" ja "Kuka esitti suomeksi Jailhouse Rockin?", tämä teksti ei ole perinteinen FAQ vaan pikemminkin ohjeisto siitä, kuinka tässä ryhmässä on tapana käyttäytyä. Nämä kaikki ovat kuitenkin vain suosituksia, ei ehdottomia määräyksiä.

Jos olet vasta törmännyt tähän ryhmään:

Kun haluat osallistua visaan:

Kun haluat laatia visan:

Aiheen valinnasta ja visasäännöistä

Vastaukset ja arvostelu

Muu keskustelu ryhmässä

Keskustelu kaikenlaisesta visailuun, tietokilpailuihin, tehtäviin ja pulmiin liittyvistä jutuista sopii hyvin tähän ryhmään. Tänne sopii siis postailla viestejä tietokilpailuista yleensä, tv-visailuista (joista käytävä keskustelu sopii myös ryhmään sfnet.viestinta.tv), sanaristikoista ja lehtien pulmatehtävistä.

Kaikissa ryhmään lähetettävissä viesteissä on syytä noudattaa yleisiä hyviä tapoja ja suomalaisten ryhmien netikettiä. Tarkempia ohjeita postaamisesta yleensä ja tässäkin FAQissa käytetyn erityissanaston (thread, quote jne.) selitykset löytyvät osoitteen http://jkorpela.fi/nyysit/ kautta.

Tämän FAQin lyhennetty versio postataan visailuryhmään aika säännöllisesti.

Tämän FAQin on laatinut ja sitä ylläpitää Liisa Sarakontu <lsarakon@cc.hut.fi>, ja sitä ovat kommentoineet ja korjanneet mm. Erkka Leppänen, Tapio Ranta-aho, Jukka Korpela, WebSlave ja Tuomo Matilainen.