Suvisalaatti
Tämä ruokaisa salaatti sopii nimensä mukaisesti etenkin
lämpimien kesäpäivien ateriaksi.
Ainekset
- 400 g palvikinkkua palana
- 2 dL (n. 110 g) makaronia (keitettynä n. 4 dL)
- 200 g pakasteherneitä
- 2 suolakurkkua
- 4 tomaattia
- 2 dL kermaviiliä
- 1½ tl sinappia
- ½ tl suolaa
- 1 tl viinietikkaa
- ¼ tl sokeria
- ripaus valkopippuria
- (persiljaa)
- (ruohosipulia)
Valmistus
- Keitä makaronit väljässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, ja
jäähdytä ne lävikön ja kylmän veden avulla.
- Leikkaa palvikinkku pieniksi (enintään sokeripalan kokoisiksi)
paloiksi.
- Sulata herneet mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
- Sekoita ainekset kulhossa.
- Lisää sinappi, suola, viinietikka, sokeri ja valkopippuri
kermaviiliin ja sekoita huolellisesti.
- Leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi.
- Pese tomaatit ja paloittele ne viipaleiksi.
Tarjoilu ja nauttiminen
Pane salaatti, kastike, suolakurkut ja tomaatit (ja persilja tai
ruohosipuli) tarjolle erikseen niin, että ruokailijat voivat
sekottaa niitä makunsa mukaan.
Ruokajuomaksi sopii vesi tai vaalea olut.
Retkievääksi otettaessa
pakataan salaatti ja kastike erikseen tiiviisiin
kannellisiin astioihin. Suolakurkut ja tomaatit
on paras ottaa mukaan kokonaisina ja paloitella
vasta aterialle ruvettaessa.
Pakasteherneet voi tällöin sekottaa salaattiin
jäisinä.
Tämä dokumentti kuuluu
Jukka Korpelan
ruokareseptien kokoelmaan.