Suvisalaatti

Tämä ruokaisa salaatti sopii nimensä mukaisesti etenkin lämpimien kesäpäivien ateriaksi.

Ainekset

Valmistus

  1. Keitä makaronit väljässä vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, ja jäähdytä ne lävikön ja kylmän veden avulla.
  2. Leikkaa palvikinkku pieniksi (enintään sokeripalan kokoisiksi) paloiksi.
  3. Sulata herneet mikroaaltouunissa pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Sekoita ainekset kulhossa.
  5. Lisää sinappi, suola, viinietikka, sokeri ja valkopippuri kermaviiliin ja sekoita huolellisesti.
  6. Leikkaa suolakurkut pieniksi kuutioiksi.
  7. Pese tomaatit ja paloittele ne viipaleiksi.

Tarjoilu ja nauttiminen

Pane salaatti, kastike, suolakurkut ja tomaatit (ja persilja tai ruohosipuli) tarjolle erikseen niin, että ruokailijat voivat sekottaa niitä makunsa mukaan.

Ruokajuomaksi sopii vesi tai vaalea olut.

Retkievääksi otettaessa pakataan salaatti ja kastike erikseen tiiviisiin kannellisiin astioihin. Suolakurkut ja tomaatit on paras ottaa mukaan kokonaisina ja paloitella vasta aterialle ruvettaessa. Pakasteherneet voi tällöin sekottaa salaattiin jäisinä.


Tämä dokumentti kuuluu Jukka Korpelan ruokareseptien kokoelmaan.