Vaalea spagettikastike

Tämä on yksinkertainen, miedohkonmakuinen jauhelihakastike, joka on tarkoitettu spagetin kanssa nautittavaksi.

Ainekset
(määrät neljään annokseen)

500 g naudan paistijauhelihaa
1 dL kahvikermaa
50 g sulatejuustoa (voimakas Koskenlaskija)
1 kasvisliemikuutio (Knorr)
2 tl paprikajauhetta
1 tl muskottipähkinäjauhetta
1 rkl vehnäjauhoa
1 rkl ruokaöljyä (rypsiöljyä)
vettä

Astiat

Tarvitset teflonpohjaisen paistinpannun ja paistinlastan. Spagetin keittämiseen tarvitset lisäksi kattilan.

Valmistus

Ota jauheliha huoneenlämpöön noin tuntia ennen haluttua ruokailuhetkeä. Aloita varsinainen valmistus noin puolen tunnin kuluttua.

  1. Kaada öljy pannulle ja ruskista jauheliha hienontaen se pieniksi muruiksi.
  2. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle ja sekoittele.
  3. Lisää kerma ja sekoita.
  4. Lisää sulatejuusto muutamaksi palaksi pienittynä ja sekoita.
  5. Lisää vettä vähitellen ja koko ajan sekoittaen sen verran, että kastike vaikuttaa sopivan paksulta.
  6. Lisää kasvisliemikuutio ja sekoittele niin, että kuutio hajoaa ja liukenee.
  7. Anna hautua noin 15 minuuttia, välillä sekoitellen ja lisäten tarvittaessa vettä.
  8. Lisää paprika- ja muskottipähkinäjauhe ja sekoita.
  9. Anna hautua vielä ainakin noin 5 minuuttia.

Tarjoilu

Tarjoillaan keitetyn spagetin tai muun pastan kera. Lisukkeeksi sopivat tuoreet vihannekset kuten lehtisalaatti, tomaatti ja paprika sekä mustat oliivit.