Linssikeitto, Viivin ja Wagnerin tapaan, mukaillut J. Korpela

Kasvisruoka, joka on paatuneimmankin lihansyöjän mielestä herkullinen ja ravitseva. Helppo valmistaa.
Ainekset (määrät neljään annokseen)
- 100 g punaisia linssejä
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 3 rkl paseerattua tomaattia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/4 dL oliiviöljyä
- 2 tl yrttisuolaa
- 1 kasvisliemikuutio
- 8 dL vettä.
- Valmisteluaika: 5 min
- Valmistusaika: 40 min
- Kokonaisaika: 45 min
Astiat
- kattila
Valmistus
- Laita vesi kattilaan liedelle kuumenemaan.
- Huuhtele linssit.
- Laita kasvisliemikuutio veteen.
- Laita linssit veteen. Kun vesi alkaa kiehua, aloita ajanotto.
- Kuori porkkanat ja sipulit.
- Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja silppua sipulit.
- Kun linssit ovat kypsyneet 10 minuuttia, lisää porkkanat ja sipulit ja aloita hauduttamisen ajanotto.
- Lisää paseerattu tomaatti, murskatut (tai silputut) valkosipulinkynnet ja yrttisuola.
- Kun haudutusaikaa on kulunut puoli tuntia, lisää oliiviöljy.
Tarjoilu
Tarjotaan alkuruokana, jolloin riittänee 8:lle, tai pääruokana 4:lle. Päälle voi ripotella esimerkiksi tuoretta tai kuivattua basilikaa. Lisukkeena voi tarjota patonkia. Kestää hyvin lämmityksen.
Ravintosisältö annoksessa (n. 300 g) 610 kJ (150 kcal)
Aines | Määrä | Energia | Prot. | Tietolähde |
---|---|---|---|---|
Linssit | 100 g | 1 360 kJ | 24 g | Tuoteseloste (Gogreen) |
Porkkana | 100 g | 140 kJ | 1 g | Fineli |
Sipuli | 100 g | 130 kJ | 1 g | Fineli |
Paseerattu tomaatti | 50 g | 50 kJ | 1 g | Tuoteseloste (Rainbow) |
Valkosipuli | 3 g | 10 kJ | 0 g | Fineli |
Oliiviöljy | 20 g | 640 kJ | 0 g | Tuoteseloste (Rainbow) |
Kasvisliemikuutio | 10 g | 110 kJ | 1 g | Tuoteseloste (Knorr) |
Vesi | 800 g | 0 kJ | 0 g | |
Yhteensä | 1 183 g | 2 440 kJ | 28 g |