Linssikeitto, Viivin ja Wagnerin tapaan, mukaillut J. Korpela

Kasvisruoka, joka on paatuneimmankin lihansyöjän mielestä herkullinen ja ravitseva. Helppo valmistaa.

Ainekset (määrät neljään annokseen)

Astiat

Valmistus

  1. Laita vesi kattilaan liedelle kuumenemaan.
  2. Huuhtele linssit.
  3. Laita kasvisliemikuutio veteen.
  4. Laita linssit veteen. Kun vesi alkaa kiehua, aloita ajanotto.
  5. Kuori porkkanat ja sipulit.
  6. Leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi ja silppua sipulit.
  7. Kun linssit ovat kypsyneet 10 minuuttia, lisää porkkanat ja sipulit ja aloita hauduttamisen ajanotto.
  8. Lisää paseerattu tomaatti, murskatut (tai silputut) valkosipulinkynnet ja yrttisuola.
  9. Kun haudutusaikaa on kulunut puoli tuntia, lisää oliiviöljy.

Tarjoilu

Tarjotaan alkuruokana, jolloin riittänee 8:lle, tai pääruokana 4:lle. Päälle voi ripotella esimerkiksi tuoretta tai kuivattua basilikaa. Lisukkeena voi tarjota patonkia. Kestää hyvin lämmityksen.

Ravintosisältö annoksessa (n. 300 g) 610 kJ (150 kcal)
Ravintosisältö 4 annoksessa yhteensä
Aines Määrä Energia Prot. Tietolähde
Linssit 100 g 1 360 kJ 24 g Tuoteseloste (Gogreen)
Porkkana 100 g 140 kJ 1 g Fineli
Sipuli 100 g 130 kJ 1 g Fineli
Paseerattu tomaatti 50 g 50 kJ 1 g Tuoteseloste (Rainbow)
Valkosipuli 3 g 10 kJ 0 g Fineli
Oliiviöljy 20 g 640 kJ 0 g Tuoteseloste (Rainbow)
Kasvisliemikuutio 10 g 110 kJ 1 g Tuoteseloste (Knorr)
Vesi 800 g 0 kJ 0 g
Yhteensä 1 183 g 2 440 kJ 28 g