Lyhentymänimellä tarkoitetaan nimeä, joka on alkuperältään lyhenne, mutta lausutaan sanan tavoin, ei kirjaimet luettelemalla eikä sanomalla lyhentämätön muoto. Lyhentymänimissä on aiemmin hyväksytty eri kirjoitusasuja. KSK:ssa oĺi aiemmin päähakusanana Supo ja sen selityksessä maininta ”myös: supo, SUPO”. Jossain vaiheessa päähakusanaksi otettiin supo ja selitykseksi ”myös: SUPO”. Tämä on sikäli erikoista, että Supo on käytännössä yleisin asu.
Terho Itkosen ja Sari Maamiehen Uusi kieliopas (4. painos v. 2011) esittää Supo-asun jopa ainoana:
Supo (vanh. Suopo) lyh.s. suojelupoliisi
Myös Kotuksen Hyvää virkakieltä ‑palstalla julkaistu, alkujaan Virallisessa lehdessä vuonna 2004 julkaistu kirjoitus Lyhennesanat mainitsee vain asun Supo.
Kielikellon 4/2009 kirjoitus Valtion keskushallinnon virastojen ja laitosten nimet ja lyhenteet esittää asut Supo ja supo. Sen sijaan nimen nuorisoasiain neuvottelukunta lyhyt muoto on vain Nuora ja sisäasiainhallinnon palvelukeskus vain Palke. Nimen tasa-arvoasiain neuvottelukunta lyhentymänä siinä on TANE, joka lienee tulkittava lyhennesanaksi, samoin nimen valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta lyhentymä ETENE.
Normin muutosta ennakoivana voi pitää Kielikellon 3/2014 kirjoitusta Pähkinä kielipoliiseille:
Suojelupoliisin lyhenne on isokirjaimisena SUPO, mutta koska se on lyhennesana (eli lyhenne, joka voidaan lukea sanana), siitä voidaan käyttää myös pienikirjaimista lyhennettä supo. Käytössä on myös perinteisesti erisnimeksi hahmotettu muoto Supo.
KOP:n sivu Julkishallinnon nimien oikeinkirjoitus ottaa yleisesti kantaa lyhentymänimiin samalla linjalla kuin KSK nykyisin:
Pienellä alkukirjaimella kirjoitettavasta viranomaisen nimestä muodostettu, sanana luettava lyhenne kirjoitetaan joko kokonaan pienin tai kokonaan isoin kirjaimin: suojelupoliisi → supo ~ SUPO, etnisten suhteiden neuvottelukunta → etno ~ ETNO.
Iso alkukirjain on käytännössä yleinen lyhentymänimissä silloinkin, kun lyhentämätön nimi on pienikirjaiminen. Esimerkiksi terveydenhuollon palveluvalikoimaneuvosto itse kirjoittaa epävirallisen, mutta laajasti käytetyn nimensä isolla alkukirjaimella: Palko. Tässä on ongelma: lyhentämätön nimi on aivan liian pitkä käytettäväksi tavallisessa tekstissä, ja lyhentymänimi taas on pienikirjaimisessa asussaan palko huonosti erottuva, onhan se myös yleisnimi.