Murtoluku voidaan esittää jooksamas erityisellä murtolukumerkillä kuten ”½” tai kahdella kokonaisluvulla, joiden välissä on vinoviiva, esimerkiksi ”1/2”. Sekaluvussa eli kokonaisluvun ja murtoluvun yhdistelmässä käytetään välilyöntiä vain jälkimmäisessä tapauksessa. Kirjoitetaan siis esimerkiksi ”2½” mutta ”2 1/2”.
Normi on muuttunut sen osalta, kirjoitetaanko yhdysmerkin edelle kaikissa tapauksissa välilyönti, jos yhdysssanan alkuosana on sekaluku. Vanhemman ohjeen, Kielikellon 2/2006 kohdan Desimaali- ja murtoluvut, mukaan sekalukua käsitellään lukutavan takia aina sanaliiton tavoin, esimerkiksi 2½ -vuotias (ja toki myös 2 1/2 -vuotias).
KOP:n sivulla Murtoluvut, samoin kuin KOKO:ssa, esitetään, tosin vain esimerkillä, että välilyöntiä ei käytetä, jos on käytetty murtolukumerkkiä, esimerkiksi 2½-vuotias (mutta 2 1/2 -vuotias).
Myös tällaisten ilmausten kirjoittamisessa kirjaimin on tapahtunut muutoksia. Ilmaus 2½ (tai 2 1/2) luetaan kolmena sanana kaksi ja puoli, joten yhdysmerkin käytön yleisten sääntöjen mukaan olisi kirjoitettava kaksi ja puoli -vuotias. Kuitenkin Kielikellon 3/1998 yhdysmerkkiohjeessa ainoana asuna on kaksi- ja puolivuotias. Tämä taas merkitsisi yleisten sääntöjen mukaan samaa kuin kaksivuotias ja puolivuotias. Tällainen asu on kuitenkin KOP:n sivulla Luvut ja numerot: numeroiden ryhmittely, mutta sulkeissa on edellä mainittu vaihtoehto kaksi ja puoli -vuotias.
Käytännössä käytetään muitakin kirjoitusasuja. Esimerkiksi Kotus-blogin kirjoituksessa Pieni ihme (19.2.2018) on asu kaksi ja puolivuotias.