Tietoa Pascal-kielestä suomeksi Webissä

Pascal-ohjelmointikieltä ja sen eri murteita kuten Turbo-Pascalia käsitteleviä englanninkielisiä sivuja on erittäin paljon. Niitä löytyy esimerkiksi dmoz-hakemiston osastosta Computers: Programming: Languages: Pascal.

Mutta suomeksikin on yllättävän paljon hyvää aineistoa. Seuraava kuvaa muutamia sivuja tai sivustoja, lähtien yleisesittelyistä ja edeten laajempiin kuvauksiin ja erikoistuneempiin aiheisiin:

Pascal-kielen kansainvälinen standardi on ISO 7185. On olemassa myös Extended Pascal -standardi, ISO 10206. Osoitteen ftp://ftp.digital.com/pub/DEC/Pascal/ kautta löytyvät nämä standardit PostScript-muodossa ja gzip-ohjelmalla tiivistettyinä, joten ne pitää ensin purkaa sopivalla ohjelmalla. Toisesta lähteestä on saatavilla ISO 7185; PDF-muodossa (tosin käytännössä vain melko huonolaatuisina skannattuina kuvina).

Ks. myös sfnet.atk.ohjelmointi.alkeet-ryhmän fakkia, joka vastaa mm. kysymykseen mikä kieli kannattaisi opetella ensimmäiseksi, ja sfnet.atk.ohjelmointi-ryhmän fakkia, joka käsittelee erityisesti Suomessa tärkeitä ohjelmointiin liittyviä kysymyksiä (ohjelmointikielestä riippumattomasti).