Pasta di mare alla turista

Pastaa ja mereneläviä, valmistettavaksi vaikkapa huoneistohotellin keittiössä. Nopea tehdä, edullinen, silti hiukan eksoottinen.

Ainekset (määrät kahteen annokseen)

Astiat

Valmistus

  1. Pane kattilaan vettä kiehumaan.
  2. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi, ota keskimmäisistä viipaleista hiukan keskiosaa talteen ja silppua muut viipaleet.
  3. Pane paistinpannu kuumenemaan, kaada öljy siihen ja sipulisilppu siihen hautumaan.
  4. "Kalttaa" tomaateista kaksi eli kasta ne kiehuvaan veteen ja kuori ne terävällä veitsellä.
  5. Lisää kattilaan vettä ja pane spagetti tai muu pasta kypsymään, kun vesi taas kiehuu.
  6. Silppua kuoritut tomaatit paistinpannuun.
  7. Kuori ja muserra valkosipulit paistinpannuun. Sekoittele.
  8. Lisää paistinpannuun basilika.
  9. Laita salaattilautasille kolmas tomaatti viipaloituna, talteen otetut sipulinviipaleet ja mahd. oliivit.
  10. Kun pasta alkaa olla kypsää (tarkista pastapakkauksen ohjeesta ynnä kokeilemalla, onko pasta "al dente"), lisää pannuun purkkien sisältö (tonnikala, mustekala, mahd. simpukat, tässä järjestyksessä, varovasti sekoittaen hiukan).

Tarjoilu

Ruoka syödään heti, kun se on valmista. (Mustekala ja etenkin simpukat kärsivät haudutuksesta.)

Pöytään tarjolle (salaattilautasten lisäksi) basilikaa ja ruokaöljyä sekä juustoraaste.

Ruokajuomaksi sopii kuiva valkoviini.

Tämä dokumentti kuuluu Jukka Korpelan ruokareseptien kokoelmaan.