Etelärannikon salaatti

Muunnelma länsirannikon salaatista. Kesäinen ruoka, joka sopii parhaiten tehtäväksi silloin, kun metsästä löytyy herkkutatteja.

Ainekset (määrät kahteen isoon annokseen)

Meriravun voi korvata lisäämällä katkaravunpyrstöjen määrää. Aineksiin voi lisätä simpukoita tai miedonmakuista purkkimustekalaa, mutta tällöin on parempi tehdä isompi määrä. Simpukat lisätään aivan viimeksi, jonka jälkeen ei enää sekoiteta tai sekoitetaan erittäin varovaisesti.

Astiat

Iso (noin kahden litran) kulho, mielellään läpinäkyvä ja tarjoiluastiaksi sopiva. Salaattiottimet, jotka sopivat myös varovaiseen sekoittamiseen. Pieni paistinpannu. Pieni kattila. Pieni kannellinen rasia.

Valmistus

Asiat, jotka voi tehdä muutama tunti etukäteen:

Asiat, jotka tehdään vasta juuri ennen ruokailua:

Tarjoilu

Kulho viedään tarjolle. Seuraksi voi tarjota valkosipulipatonkia. Pöytään mielellään tuoretta persiljaa ja basilikaa, joita voi ripotella salaatin päälle lautasella (ja myös kulhossa olevan salaatin päälle tarjolle tuotaessa. Lisäksi majoneesikastiketta (mielellään kevyehköä) ja sitruunanpala, josta voi puristaa sitruunamehua päälle. Juoma: kuiva, melko yksinkertainen valkoviini, esimerkiksi Sound of South Sauvignon Blanc, tai kuohuviini. Huom.: Erään käsityksen mukaan sitruunamehu ei sovi yhteen hyvän viinin kanssa; joka tapauksessa sitä on syytä käyttää varovaisesti, jottei se peitä ruuan ja juoman makua.

Koska salaatti ei juuri säily, sitä ole syytä jättää tähteeksi.