Tehtäviä
CSS-koodi

Kokeilusisältö

Tämä on ingressi. Ingressi on lyhyt ja ytimekäs kappale alussa. Tässä se on merkattu määrittelemälle sille luokka ingressi.

Suvinen, sunnuntainen ehtoopuoli. Hiljainen saaristokirkko hautausmaan keskellä. Kirkon musta paanukatto kohoo korkeana ja vakavana lehviköissään, läntisen auringon välke leikkii sen punaisella seinämällä kirkastaen valkeat akkunanpielet. Sanomaton rauha ilmassa ja ylt’ympärillä. Ainoana äänenä vain haapojen lepatus sammaltuneen kiviaidan vierillä.

Olen aukaissut kirkkotarhan rautaportin, vingahtaen kumahtaa se kiinni takanani saranoillaan ja käytävän somer narahtaa jalkojeni alla. Harmaita haaltuneita puuristejä kahden puolen, tuolla täällä musta malmiristi messinkikilvin, seassa muita korkeampana joku rautatangolleen pujotettu peltilevy, jonka kaartuvalta pinnalta himertää silmään ruostunut, sammaltunut kirjoitus. Hiljaisempaako vielä ristimetsässä, kuin äsken pyhäehtoiseen lepoonsa suljetun rautaportin suulla?

Suomenkielisessäkin tekstissä voi esiintyä vieraita kirjaimia vieraissa nimissä ja sitaattilainoissa. Esimerkkejä: Aëtius, Białowieża, Chişinǎu, Đilas, Erdoğan, Fidži, Galaţi, Helsingør, İzmit, Jáchymov, Klaipėda, Liepāja, Magalhães, Noüy, Orléans, Ploieşti, Quibdó, Rügen, Strauß, Topkapı, Urumtši, Vårdö, Wałęsa, Xaviér, Yucatán, Železný, Åbenrå, Ørsted; đồng, Oʻahu, Saʿd, Vārāṇasī, Khalkidikḗ.

Tässä kappaleessa on huomattavankin pitkiä sanoja: pyyhkäisyelektronimikroskooppi, järjestelmällistyneisyydessäänkin, subsidiariteettiperiaate, kolmivaihekilowattituntimittari, pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis, pseudopseudohypoparathyroidism, Rechtsschutzversicherungsgesellschaften.

Kuningashuoneen jäsenet polveutuvat Umberto I (Maurienne) Valkokädestä (1003–1047 tai 1048). Suvun jäsenet ovat kantaneet arvonimiä Savoijin kreivi (1033) ja herttua (1416), Piemonten ruhtinas, Kyproksen, Jerusalemin ja Armenian kuningas (vuodesta 1460), Sisilian kuningas (1713–20), Sardinian kuningas (1716) ja Italian kuningas (1860). Italian viimeiseksi kuninkaaksi jäi Umberto II, joka hallitsi vain 33 päivää vuonna 1946.

Tämä kappale sisältää monenlaisia ilmauksia, joissa on alaindeksejä, esimerkiksi CO2, ja yläindeksejä, esimerkiksi 5,1 × 106. Ne voivat aiheuttaa epätasaisen rivivälin. Sama koskee tilannetta, jossa teksti sisältää erikorkuisia merkkejä, esimerkiksi erikokoisilla fonteilla kuten X taikka merkkejä fontista, jonka oletusriviväli on suurempi kuin muun tekstin, kuten Gautami.

Luetelma:

  • mustikka
  • mansikka
  • vadelma

Taulukko:
Pelaaja Pisteet
Zaldor 181 891
Grondim171 901
Yugha69 191
Novice 65 072
Bulbul 9 198
Testilomake: